6 Ekim 2008 Pazartesi

MANTI


MANTI
Bu aralarda birşeyler yapmamışım daha doğrusu pc.ye format attırınca bütün resimlerim gitmiş..:(( bende elde kalanlarla idare edeyim dedim ve resimleri kontrol ederken annemle son açtığımız mantının resimlerini buldum,biraz hüzünle,biraz buruk bu tarifi koymaya karar verdim...Mantı:1/2 kg kıyma1 kg un1 demet maydonoz1 adet soğan1 yumurtayoğurtsarmısaktoz kırmızı biberyapılışı:un,yumurta ve su ile kulak memesi yumuşalığında hamur yapalım,bezelere ayırıp açalım.Açtığımız hamuru şerit şerit keselim daha sonra karelere bölelim,içine soğan,kıyma ve maydonozdan oluşan iç malzememizi koyup üçgen şeklinde kapatalım.Bir tencerede suyumuzu kaynatalım,kaynayan suyun içine mantılarımızı atalım onlar haşlanırken diğer tarafta yoğurdumuzu sarmısaklıyalım.haşlanan mantılarımızı bir tepsiye alalım ve üstüne yoğurdumzu dökelim bu aradada tereyağ ve kırmızı biberi kızdıralım en üstede onu dökelim..Afiyet olsun dostlar..


2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım,
Hani bana bir tabak? Enfes olmuş ellerinize sağlık sevgilerimle :))

sefertasi.blogcu.com

hamdivehusnucan dedi ki...

güzel egenin incisi.mantı güzel ama anıları biraz hüzünlü.teyzenin mekanı cennet olsun.yaşayanlar andıkça gönüllerde yaşarmış sevilenler.sevgilerimle